Liesbreukcentrum

Binnen het Acibadem Liesbreukcentrum streven wij naar hoogstaande zorg voor patiënten met liesbreuken. Ons team bestaat uit toegewijde medewerkers en een gespecialiseerde chirurg die opereert met de nieuwste technieken.

Het is van belang dat patiënten met een liesbreuk snel geholpen worden. Derhalve, bieden wij u de mogelijkheid om binnen 1 week na het poliklinisch consult geopereerd te worden. Dat wil zeggen dat onze wachttijd tot de liesbreukoperatie meestal niet langer dan 1 week is. Als u voor het eerst een liesbreuk heeft dan zal er meestal gekozen worden voor kijkoperatie (TEP). Hierbij gaat u onder narcose en wordt met behulp van een matje de liesbreuk hersteld. Verscheidene wetenschappelijke studies laten zien dat dit de beste methode is om liesbreuken te herstellen. Het gaat namelijk gepaard met minder pijnklachten en een sneller herstel na de operatie. U kunt ook bij ons terecht als u eerder aan een liesbreuk bent geopereerd en deze dus is teruggekomen. Ook dan kan vaak een kijkoperatie worden uitgevoerd. In sommige gevallen kan een kijkoperatie niet plaatsvinden, bv. als u eerder buikoperaties heeft ondergaan, dan zal er gekozen worden voor een open benadering (Lichtensteinplastiek).

Wij vinden het belangrijk dat u niet iedere keer een andere arts treft. Daarom garanderen wij dat de uw consult en behandeling door dezelfde chirurg wordt uitgevoerd en niet door verschillende artsen. Daarnaast wordt de operatie uitgevoerd door een chirurg en niet door een chirurg in opleiding. Dit laatste is vaak het geval in andere ziekenhuizen.

Voor een bezoek aan ons Liesbreukcentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt direct een afspraak maken door te bellen naar +31 (0)20 238 8800. Ook kunt u hier op onze website een afspraak aanvragen via het afsprakenformulier of door een e-mail te sturen naar afspraak@acibademimc.com, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Omdat wij geen wachttijden hanteren, kunt u gemiddeld binnen 2 dagen bij ons terecht voor een consult.

SPECIALISTEN

Dr. Surya Biere